Przedmiotem działalności Fermy Drobiu w Kondrajcu Pańskim jest hodowla brojlerów w ściółce w 40 budynkach inwentarskich zlokalizowanych w 4 grupach (tzw. Sektorach oznaczonych nr 1-4) o wymiarach:

  • 147 m x 18,4 m - kurniki w sektorach 1-2
  • 126,6 m x 26,6 m – kurniki w sektorach 3-4

W każdym z budynków inwentarskich występować może:

  • do 62 tys. sztuk brojlerów w kurnikach z sektorów 1-2
  • do 60 tys. sztuk brojlerów w kurnikach z sektorów 3-4,

co daje łącznie: 20 x 62 000 szt. + 20 x 60 000 szt. = 2 440 000 sztuk/cykl.


W roku planowanych jest 6 cykli trwających średnio 40 dni. Przerwy pomiędzy cyklami trwające ok. 3 tygodnie do 1 miesiąca przeznaczone są na czyszczenie kurników, wygrzewanie i przygotowanie do kolejnego cyklu.